17 Ekim 2011 Pazartesi

fıstık çamı




*kelebekana*-*Elmalıya gittiğimde annemlerin bahçesinden topladım bu fıstık kozalaklarını ..içinden çıkan fıstıkların kabuğunu kırıp çıkan fıstıkları irmik helvası ve zeytin yağlı dolmalara koyuyorum ...benimle yaşıt bu fıstık çamı ben doğduğum yıl dikmişler fidanını bizim bahçeye ...geçen yıl çıkarmı acaba diye bende bu fıstıklardan balkonumdaki saksılara bir kaç tane diktim ..bu yıl minicik fıstık fidanlarım var ..sevgiyle kalın ..

7 yorum:

  1. çok zahmetli bir iş oldugunu duymuştum.o yüzden kilosu çok pahalı herhalde.

    YanıtlaSil
  2. harika. en güzeli fidanı yetiştirmen.

    YanıtlaSil
  3. Bizim bahçemizde de var. Çocuklar oynarken yere düşenleri oracıkta kırıp yiyorlar.toplayın bana getirin diyorum ama gelen birşey olmuyor.

    YanıtlaSil
  4. O fıstıkları nereye koysan hemen filizlenir değil mi, ama fıstık vermesine yıllar gerek :)
    Kozalakları ne yaptın peki? Onlardan birşeyler yapılıyor ya :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar Kelebekana.
    Meyvelerini yıllar sonra bile verse,fidan dikmek ne kadar güzel.
    En güzel örneği siz yıllar sonra meyvelerini topluyorsunuz.
    Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Aaaa şam fıstığı dediğimiz şey çam fıstığı mıymış? Valla üniverstede o kadar da botanik dersi gördük, utandım şimdi. Gerçi utanmaya ne gerek var ki? Ne toprak gördük büyürken ne bitki, ne hayvan, ne bağ, ne bahçe. Otla olan tek ilgim; annemin kışın ölen saksı çiçekleri, dedemin "acaba yaşar mı" diye Antalya'dan söküp bir kök getirdiği ve yazın balkonda kışın odada uzun yıllar baktığı zakkum, pazarcıların toplayıp sattıkları nane, maydanoz, ıspanaktan ibarettir. Evimizin etrafında ağaç bile yoktu. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Şimdi googledan baktım da fıstık çamının fıstığı, iç pilavlara konulandanmış. Şam fıstığı dediğimiz de Antep fıstığı olanmış. Tabi ben bunu, benim gibi bilmeyenlere yazıyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız çooookkk değerli..!!:))

Bebek Kabin Araba

*-*PİNOKYO BEBEK MAĞAZASI  Pilsan çocuk ürünleri ve markalı bebek arabaları