13 Şubat 2010 Cumartesi

turunç reçeli yapıyorum

dün bütüngün turunçları rendenin ince tarafıyla dış kabuğunu rendeledim ..sonra içlerini çıkarıp beyaz kısımları bir bıçak yardımıyla kazıdım ...kabuğu 7 parçaya böldüm bu arada ...bır yorgan iğnesi ve pamuklu ip ile rulo yapıp sıkıca ipe dizdim ...şimdi suyun içinde 3 gün (hergün suyunu değiştirerek)bekliyecek ...sonra 3 defada gene suyu değişririlerek haşlanacak ..en sonunda 8 turunça 1 kilo şeker düşecek şekilde şekeri dökülüp bir limon sıkılarak reçel yapılacak ....ben hızımı alamadım 40 turunç rendeledim ..yapınca kavanozlara koyup eşe dosta da verilecek eee anca di mi ama ....



*kelebek*-*

10 yorum:

  1. ay çok güzel görünüyorlar..ben de istiyorummmm...
    sevgiler,ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Birkaç kere alıp denemiştim. Güzel oluyor turunç reçeli ama zahmetli imiş anlatımınıza göre.
    <:))

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. annem de yapıyor bu günlerde, her gün sularını değiştiriyor :) ama seninki kadar estetik değil, düz çubuklar halinde onunkiler.

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  5. Ayyy çok severim ama yiyemiyorum canım çekti şimdi. Eminim çok lezzetli olacaktır. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Olá, amiga!
    Passei para rever seu cantinho e saber das novidades...
    Seu cantinho está cada vez mais lindo!... surpreendente...
    Um ótimo fim de semana!
    Ótimo Carnaval!
    Só alegria!...
    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    YanıtlaSil
  7. turuncun bol oldugu bir memlekette yaşıyoruz ben yaptıgım turunç reçelindeki turunçları bir sitenin bahçesinden toplamıştım.ellerine saglık.ve şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık boncuk gibi olmuşlar çok severim Annem çok yapardı

    YanıtlaSil
  9. bayılırımmm bende turunç reçeline.neyazıkki hiçbir marlette satılmıyor:((

    YanıtlaSil

Yorumlarınız çooookkk değerli..!!:))