dün bütüngün turunçları rendenin ince tarafıyla dış kabuğunu rendeledim ..sonra içlerini çıkarıp beyaz kısımları bir bıçak yardımıyla kazıdım ...kabuğu 7 parçaya böldüm bu arada ...bır yorgan iğnesi ve pamuklu ip ile rulo yapıp sıkıca ipe dizdim ...şimdi suyun içinde 3 gün (hergün suyunu değiştirerek)bekliyecek ...sonra 3 defada gene suyu değişririlerek haşlanacak ..en sonunda 8 turunça 1 kilo şeker düşecek şekilde şekeri dökülüp bir limon sıkılarak reçel yapılacak ....ben hızımı alamadım 40 turunç rendeledim ..yapınca kavanozlara koyup eşe dosta da verilecek eee anca di mi ama ....
ay çok güzel görünüyorlar..ben de istiyorummmm...
YanıtlaSilsevgiler,ellerinize saglık..
Elinize sağlık. Birkaç kere alıp denemiştim. Güzel oluyor turunç reçeli ama zahmetli imiş anlatımınıza göre.
YanıtlaSil<:))
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilannem de yapıyor bu günlerde, her gün sularını değiştiriyor :) ama seninki kadar estetik değil, düz çubuklar halinde onunkiler.
YanıtlaSilkolay gelsin
Ayyy çok severim ama yiyemiyorum canım çekti şimdi. Eminim çok lezzetli olacaktır. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilOlá, amiga!
YanıtlaSilPassei para rever seu cantinho e saber das novidades...
Seu cantinho está cada vez mais lindo!... surpreendente...
Um ótimo fim de semana!
Ótimo Carnaval!
Só alegria!...
Beijinhos.
Itabira - Brasil
turuncun bol oldugu bir memlekette yaşıyoruz ben yaptıgım turunç reçelindeki turunçları bir sitenin bahçesinden toplamıştım.ellerine saglık.ve şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilElinize sağlık boncuk gibi olmuşlar çok severim Annem çok yapardı
YanıtlaSilbayılırımmm bende turunç reçeline.neyazıkki hiçbir marlette satılmıyor:((
YanıtlaSil